By: De Groene Golf | November 29, 2016

Komende maandag is er weer een aanschuiftafel in de Groene Golf. Vanaf 18:00 ben je weer welkom om aan te schuiven voor een lokale, biologische,vegetarische en vooral lekkere maaltijd. We hebben door dat het op 5 december sinterklaasavond is maar omdat Sinterklaas bij veel families al in het weekend op bezoek komt, denken we dat er genoeg mensen zijn die het leuk vinden om te komen mee eten.  Datum en tijd: maandag 5 december om 18:00


Kosten: 6 euro of 10 devi's


Aanmelden kan tot en met zondag 4 december via ons contactformulier


Category: Agenda 

Tags: Aanschuiftafel 

By: De Groene Golf | November 22, 2016

Heeft u altijd al willen weten waarom het de ene keer wel, en de andere keer niet lukt met bepaalde groenten in uw moestuin, terwijl u niet kon nagaan wat de oorzaak was? Zou u graag meer weten over het hoe en waarom van een ecologische moestuin, hoe een goede composthoop te maken, wat handige combinatieteelten zijn of hoe u zelf zaden kunt winnen? Behoefte aan handige tips om gezondere producten en meer plezier uit uw moestuin te halen?

Laat u zich dan verrassen, inspireren en informeren door Leo Oosterloo, stadslandbouwer en lesgever bij VELT.

De cursus Ecologisch moestuinieren vormt een theoretische basis om ecologisch te tuinieren en omvat vier lessen. 


De lessen duren elk ongeveer 2,5 uur en vinden plaats op woensdagavond 11 & 18 januari en op 8 & 15 februari van 19:30 tot 22:00 uur.


Locatie: Duurzaamheidscentrum de Groene Golf

Kosten: €45,- voor Velt leden en €60,- voor niet-leden

NB Lets-leden betalen €45,- en 15 Devi!

Voor aanmelden of informatie: veltdz@gmail.com


Category: Agenda 

Tags: cursus, Velt, moestuin 

By: De Groene Golf | November 18, 2016

Van harte nodigen Mathilde en Anneke je uit de onze winterdansdag met als thema Welkom...

Er wordt gedanst op velerlei muziek, uitbundig en rustig. Danservaring is niet nodig.

Kosten: minimaal € 30,00 tot maximaal € 35,00 (glijdende schaal naar gelang je eigen portemonnee) inclusief koffie, thee en iets lekkers. Je kunt eventueel ook voor de helft met devies betalen, wanneer je bent aangesloten bij de Lets.


Datum en tijd: Zaterdag 17 december 2016 van 10.00 uur tot 16.00 uur

In verband met de organisatie is het nodig om je aan te melden vóór 1 december. Dat kan door een mail te sturen naar een van deze mailadressen: 

annekeklunder@hetnet.nl en mathilde.spaapen@xs4all.nl


Meer informatie over de winterdansdag staat in deze flyer


Category: Agenda 

Tags: dans 

By: De Groene Golf | November 09, 2016

Vanaf 28 januari start in Zutphen en Utrecht de 9-delige cursus ‘Natuurlijk Organiseren – Sociale Permacultuur als toolbox voor projecten met veerkracht’. Op 15 november geeft Paul Hendriksen hierover in Deventer een introductie-workshop bij duurzaamheidscentrum De Groene Golf, aanvang 19:30 uur.


Iedereen die wel eens een project of activiteit heeft opgezet, komt het tegen: je begint vol enthousiasme, maar op een zeker moment ontmoet je hobbels op je pad. Beoogde partners willen niet meewerken, je krijgt tekort aan tijd of geld, er blijken al soortgelijke of concurrerende activiteiten te zijn, mensen die de kar helpen trekken vallen weg wegens andere prioriteiten of zelfs met een burn-out. Je kunt het nooit allemaal voorkomen, maar er is wel iets dat je kan helpen om je projecten een stuk veerkrachtiger te maken: Sociale Permacultuur. Hoe dat in zijn werk gaat, laat cursus(bege)leider Paul Hendriksen zien tijdens de introductie-workshop.

Werking van de natuur

Sociale Permacultuur is kort gezegd de mensen-variant op een methodiek voor land- en tuinbouw die werd ontwikkeld in de jaren ’70 van de vorige eeuw. Het instrumentarium van Permacultuur helpt om slim gebruik te maken van de werkingsprincipes uit de natuur zelf, en zonder gebruik van kunstmest of pesticiden. Eindresultaat is de ontwikkeling van gesloten ecosystemen waarin je na verloop van tijd vooral druk bent met oogsten, en niet meer met zaaien en planten. De ontwerpprincipes uit Permacultuur blijken ook naadloos toepasbaar op de menselijke samenleving. Niet zo verwonderlijk eigenlijk, want ook wij mensen maken per slot van rekening deel uit van de natuur.

Heel praktisch

In de cursus die volgend jaar start, leer je in de menselijke context te werken met de Permacultuur-ontwerpprincipes. Dat gebeurt heel praktisch aan de hand van je eigen projectwens, -plan of al in uitvoering zijnd project. Op 15 november geeft Paul alvast een kijkje in de keuken, opdat je een goed beeld kunt krijgen van de meerwaarde die (meer) vaardigheid in Sociale Permacultuur voor jou zelf of je organisatie of bedrijf zou kunnen hebben.

Voor meer informatie over de cursus als geheel kun je terecht op de website www.sociale-permacultuur.org. Daar staat alles over de inhoud, cursusdata, en ook over mogelijkheden om korting of vergoeding te krijgen op de deelnameprijs. Voor wie zich direct al wil aanmelden, is er een online formulier.

De cursus is ontwikkeld en wordt gegeven door Paul Hendriksen, die gepokt en gemazeld is in het werken in en met Transition Towns en ecodorp-initiatieven. Hij is onder meer initiator van de Aardehuis woongemeenschap in Olst.

Op 15 november staat er vanaf 19:15 uur koffie en thee klaar voor de deelnemers aan de intro-workshop. Entree op basis van een donatie naar draagkracht. Aanmelden vooraf is niet nodig. Specifieke vragen kan men ook stellen via sociale.peracultuur@gmail.com 


Lokatie: centrum De Groene Golf, Gooierstraat 9, Deventer

Tijd: 19:30-21:30 uur, inloop v.a. 19:00 uur

Entree: donatie naar draagkracht Info: www.sociale-permacultuur.org of sociale.permacultuur@gmail.com


By: De Groene Golf | November 02, 2016

Komende maandag is er weer een aanschuiftafel en natuurlijk ben je weer van harte welkom om mee te komen eten. Vanaf 18:00 kun je aanschuiven voor een lokale, biologische,vegetarische en vooral lekkere maaltijd.


Datum en tijd: maandag 7 november om 18:00

Kosten: 6 euro of 10 devi's

Aanmelden kan tot en met zondag 6 november via ons contactformulier

Category: Agenda 

Tags: Aanschuiftafel 

By: De Groene Golf | October 20, 2016

Geluk kom voort uit Verbinding en gelukkig zijn willen we allemaal.

Wat heb jij nodig om verbonden te zijn met mensen om je heen? In een gezellig en open sfeer gaan wij de dialoog met elkaar aan.


De Groene Golf is graag weer gastlocatie voor deze bijzondere ontmoetingen. Voor een lekkere maaltijd wordt gezorgd!


Wil je meedoen? Meld je dan voor 1 november aan bij deventerindialoog@gmail.com. Geef in je mail aan dat je graag mee wilt doen aan de dialoog in de Groene Golf.


Datum en tijd: 10 november 17:00-20:00 uur


Voor contact en meer informatie: www.deventerindialoog.nl


  

Category: Agenda 

Tags: dialoog 

By: De Groene Golf | September 29, 2016

Maandag 3 oktober is het weer de eerste maandag van de maand met uiteraard weer een aanschuiftafel. Vanaf 18:00 zijn jullie weer welkom voor een lekkere, vegetarische en zo veel mogelijk lokale maaltijd. We hebben ruimte voor maximaal 25 personen en de eerste aanmeldingen zijn al binnen, wees er dus snel bij!Datum en tijd: maandag 3 oktober om 18:00

Kosten: 6 euro of 10 devi's

Aanmelden kan tot en met zondag 2 oktober via ons contactformulier

Category: Agenda 

Tags: Aanschuiftafel 

By: De Groene Golf | September 13, 2016

Geld belemmert ons in ons denken. We kunnen geen beslissingen meer nemen zonder meteen na te denken over de financiële consequenties. Daardoor doen wij niet meer wat we werkelijk willen, maar waar we geld mee kunnen verdienen. Maar de Aarde heeft onze hulp hard nodig. We moeten leren nadenken over ecologische haalbaarheid en doen wat ons hart ons ingeeft.


Op de derde dinsdag van september geeft Marc Siepman een interactieve lezing over geldloos denken. De lezing wordt georganiseert door LETS Deventer.


Datum en tijd: dinsdag 20 september van 19:30 tot 22:00

Category: Agenda 

Tags: economie, Lets Deventer, geld 

By: De Groene Golf | September 07, 2016

Wil je een gezonde ecologische (moes)tuin met een gezonde bodem waar je groenten, kruiden, bloemen en planten goed op groeien, dan is compost essentieel. Compost heeft namelijk veel voordelen die allemaal ten goede komen aan een gezonde bodem en dus goed is voor je tuin.

Maar hoe maak je goede compost? Waar moet je op letten als je een compostbak gaat aanleggen? Hoe bouw je een composthoop op? Wat kun je het beste wel doen en wat kan je beter niet doen?

Tijdens deze workshop gaat Mirjam Weisscher eerst dieper in op de theorie van compost maken. Daarna gaan we naar buiten en zetten we met elkaar een nieuwe composthoop op. Zo kun je het geleerde meteen in de praktijk brengen. Mirjam beheert haar eigen Smakelijk Erf in Nieuw-Amsterdam en is Velt lesgever moestuinen.


Datum en tijd: zaterdag 10 september van 14:00 tot 16:30

Geef je op via: veltdz@gmail.com!

Voor meer informatie zie: http://www.velt.be/activiteiten/compost

Category: Agenda 

Tags: workshop, velt, compost 

By: De Groene Golf | September 01, 2016


De aanschuiftafel gaat deze keer helaas niet door


Komende maandag is er weer een aanschuiftafel en ben je van harte welkom om mee te komen eten.

Vanaf 18:00 kun je aanschuiven voor een lokale, biologische,vegetarische en vooral lekkere maaltijd.


Datum en tijd: maandag 5 september om 18:00

Kosten: 6 euro of 10 devi's


Category: Agenda 

Tags: Aanschuiftafel 

next>>