By: De Groene Golf | February 04, 2016

op 21 februari geeft Janneke Tops een dagcursus Gezonde moestuin in de Groene Golf.

Tijdens deze cursusdag krijg je veel achtergrond informatie waardoor je beter kunt begrijpen waarom planten wel of niet goed groeien. Je leert over diverse aspecten van het ecologisch groenten verbouwen en de verschillende methoden die je kunt toepassen zoals vierkante meter bakken, permacultuur en mogelijke vruchtwisseling.

Datum en tijd: 21 februari van 9:30 tot ongeveer 16:30


Kosten: 45 euro p.p. per dag, incl. koffie / thee, excl. lunch (zelf meenemen). Velt leden betalen €40,


Voor meer informatie of aanmelding zie:
http://gezondemoestuin.nl/Copied-Cursusdag-Bodem.php

Category: Agenda 

Tags: cursus, Velt, biologisch, moestuin 

By: De Groene Golf | January 27, 2016

Op maandag 1 februari is er weer een aanschuiftafel. Vanaf 18:00 ben je welkom voor een vegetarische, biologische en lokale maaltijd in de Groene Golf.


Na de aanschuiftafel kun je mee doen met de pop-up schrijfavond van Loesje Deventer. Als je niet mee wil eten maar wel mee wil schrijven kan dat, je bent dan welkom vanaf 19:30. Andersom kan natuurlijk ook.


De maaltijd kost 10 devi's of 6 euro per persoon

Opgeven voor de aanschuiftafel kan via ons contactformulier tot en met zondag 31 januari

Opgeven voor de schrijfavond van Loesje kan via het e-mailadres deventer@loesje.nl

Als je met zowel de schrijfavond als de maaltijd mee wil doen graag bij beide opgeven.  


  

By: De Groene Golf | December 28, 2015

Op maandag 4 januari luiden we het nieuwe jaar in met een feestelijk aanschuiftafel-buffet. Zoals altijd kun je weer genieten van een biologische vegetarische maaltijd. Nieuw is dat je vanaf 4 januari volledig in devi's kunt betalen. De prijs wordt dan 10 devi per persoon, de prijs in euro's gaat iets omhoog naar 6 euro.


Na de maaltijd is er muziek door "de reisgenoot". De Reisgenoot is een Nederlandstalige singer-songwriter. Hieronder staat een klein stukje uit zijn zijn repertoire. Voor meer informatie zie ook: http://www.dereisgenoot.nl/


We beginnen als vanouds om 18:00 uur met eten. Als je niet mee wil/kunt eten kun je vanaf 20:00 ook alleen komen voor een paar drankjes en muziek. Aangezien we meer mensen verwachten dan gebruikelijk, graag uiterlijk 3 januari opgeven voor het eten. Dit kan via ons contactformulier (graag aangeven met hoeveel personen je komt)

By: De Groene Golf | December 16, 2015

Vers, lokaal, van het seizoen, onbewerkt en zo veel mogelijk plantaardig.

Dit zijn de basis ingrediënten van de ecologische keuken.

Wil je meer daarvan weten?  Doe dan mee met de basiscursus ecologisch koken.

In vier woensdagavonden leer je de uitgangspunten van de ecologische keuken.

De eerste les is een inleiding rond ecologische voeding en biologische productie.

Daarna komt seizoensgebonden en lokale voeding aan bod; in de derde les staat

‘minder vlees en vis’ centraal en tenslotte gaan we in les 4 'koken zonder pakjes'.

Uiteraard valt er van alles te proeven en zelf te maken.  

Data:        woensdag 20, 27 januari en 3, 10 februari van 19:30-22:00 uur

Locatie:    Duurzaamheidscentrum de Groene Golf, Gooierstraat 9 Deventer

Prijs:        €50,- voor Velt-leden; €60 voor niet leden voor de gehele cursus

                van 4 bijeenkomsten. NB Lets leden betalen €50,- en 10 devi’s

Lesgever:  Cathy Verschoor


Voor meer informatie en aanmelden: veltdz@gmail.com

Category: Agenda 

Tags: voedsel, Velt, biologisch 

By: De Groene Golf | December 02, 2015

“Hoe zou het zijn als het aanpakken van de klimaatcrisis de beste kans is die we ooit krijgen om een betere wereld op te bouwen?” De Canadese journaliste/activiste en bestseller-auteur Naomi Klein stelt deze vraag als commentator bij de nieuwe en spraakmakende documentaire film This Changes Everything. Deventer beleeft op 13 december a.s. de première-vertoning in De Groene Golf.


De film is gebaseerd op het gelijknamige boek dat Klein schreef en is geregisseerd door haar echtgenoot Avi Lewis. De vraag die ze stelt, vormt de rode draad van de film. Volgens Klein biedt de klimaatcrisis kansen om ons economische systeem op de schop te laten gaan; minder focus op groei en gewin, meer oog voor menselijke waarden en de natuur. Zij doet dat in de voice-over en onderbouwt haar verhaal met portretten van enkele gemeenschappen die in de frontlinie van de klimaatcrisis staan.


Nabespreking

De film start om 14:00 uur. Vanaf 13:00 uur is ieder al welkom om onder genot van koffie of thee te acclimatiseren en een goed plekje te zoeken. Na afloop van de film, om ongeveer 15:30 uur, organiseert TT Deventer een nabespreking. De Transitie-organisatie hanteert daarbij een vrije vertaling van This Changes Everything , namelijk ‘Dit Verandert Deventer’. Ofwel: Hoe kan de boodschap van de film worden vertaald naar activiteiten in Deventer? Daarbij wordt uiteraard de uitslag meegenomen van de dan zojuist geëindigde VN-klimaatconferentie in Parijs.


De bijeenkomst wordt afgesloten met een drankje en hapje.

Toegang is gratis, maar donaties worden door de organisatoren op prijs gesteld.By: De Groene Golf | November 30, 2015

Maandag 7 december is het weer de eerste maandag van de maand met uiteraard weer een aanschuiftafel. Vanaf 18:00 zijn jullie weer welkom voor een lekkere, vegetarische en zo veel mogelijk lokale maaltijd.


Na de maaltijd kun je genieten van een optreden van de groente-troubadour Henk Boogaard. Henk Boogaard zingt zelfgeschreven liedjes over groenten, fruit en alle andere zaken die hem bezighouden


De maaltijd kost 5 euro of 4 euro en 1 devi

Opgeven kan tot en met zondag 6 december via ons contactformulier (graag aangeven met hoeveel mensen je komt)Category: Agenda 

Tags: Aanschuiftafel 

By: De Groene Golf | November 23, 2015

Op 19 december organiseren Mathilde en Anneke de sacrale winterdansdag met als thema: “Gelukkig dat het licht bestaat”. Mathilde en Anneke nodigen je uit om al dansend op weg te gaan om het licht in jou steeds opnieuw geboren te laten worden. Dans je mee? Er wordt op velerlei muziek gedanst en ervaring met dansen is niet nodig.

In verband met de organisatie is het nodig om je aan te melden voor 4 december a.s.


Kosten: minimaal € 27,50 tot maximaal € 35,00 (glijdende schaal naar gelang je eigen portemonnee) inclusief koffie, thee en iets lekkers. 


Je kunt eventueel ook voor de helft met devies betalen, wanneer je aangesloten bent bij de Lets.


Voor meer informatie zie deze flyer


Voor vragen en aanmelden kun je mailen naar:

Anneke Klunder: annekeklunder@hetnet.nl

Mathilde Spaapen: mathilde.spaapen@xs4all.nl


Category: Agenda 

Tags: dans 

By: De Groene Golf | November 04, 2015

Op 21 november vind in de Groene Golf de cursus Salutogenese plaats. Salutogenese is een andere manier om met gezondheid om te gaan. In plaats van het onderzoeken en bestrijden van ziekte gaat salutogenese over de oorsprong van gezondheid. 

Tijdens de cursus op 21 november wordt ingegaan op de relatie tussen gezondheid en leefstijlfactoren. De twee belangrijkste onderwerpen zijn:


  • Hoe zorg je voor behoud van gezondheid
  • Kun je bij jezelf herkennen dat je je gezondheid aan het verliezen bent en kun je dan nog bijsturen?

Datum en tijd: 21 november van 10:00 tot 17:00
Kosten: vrije gift
Voor meer informatie en aanmelden zie: http://cursussalutogenese.nl/

Category: Agenda 

Tags: cursus 

By: De Groene Golf | November 02, 2015

Op 12 november wordt in Deventer de dag van de dialoog gehouden. Zowel s'middags als in de avond kun je op verschillende plekken in Deventer in dialoog gaan met andere mensen. Transition Town Deventer is één van de gastlocaties voor de avondronde. Vanaf 17:30 tot 20:30 ben je welkom in de Groene Golf.

Het thema van dit jaar is verbinding. Wij zijn allemaal individuen met onze eigen levens, wensen en ideeën. Tegelijk kunnen we niet zonder elkaar, niet zonder verbanden, zoals vrienden, familie, buurt of vereniging. En ook de kwaliteit en kracht van onze samenleving is afhankelijk van verbinding, dat wat ons bijeen houdt.
Wat betekent verbinding voor jou? Hoe beleef jij verbondenheid. Waarmee verbind jij je of zou je je willen verbinden? Mis je verbinding of juist niet? Wat heb je als het om verbinding gaat te geven. Of juist nodig van 

anderen? 


Voor meer informatie en aanmelden zie: http://www.deventerindialoog.nl/

Category: Agenda 

Tags:

By: De Groene Golf | October 27, 2015

Komende maandag ben je weer welkom om mee te komen eten. 

Vanaf 18:00 kun je aanschuiven voor een biologische en vegetarische maaltijd


Datum en tijd: maandag 2 november om 18:00


Kosten: 5 euro of 4 euro en 1 devi


Aanmelden: Via ons contactformulier of 

info@centrum-degroenegolf.nl

Category: Agenda 

Tags: Aanschuiftafel 

next>>