By: De Groene Golf | August 08, 2016

In september en oktober is er weer een sacrale danscyclus in de Groene Golf. Het thema van deze najaarscyclus is: "Vreugde is overal en wil zich laten vinden".Data en tijd: 16 en 30 september, 14 en 28 oktober, 11 en 25 november van 10.00 uur – 12.00 uur


De kosten voor deze zes ochtenden zijn: minimaal 

€60,00 tot maximaal €70,00; een glijdende schaal, zelf te bepalen wat er mogelijk is voor jouw portemonnee. 

Het is ook mogelijk om een deel in devies te betalen, wanneer je lid bent van LETS (graag in overleg).Aanmelden kan door een mail te sturen naar: mathilde.spaapen@xs4all.nl, graag aanmelden voor 15 augustus.


Meer informatie is te vinden in deze flyer

Category: Agenda 

Tags: dans 

By: De Groene Golf | August 02, 2016

 

Mathilde en Anneke nodigen je van harte uit om mee te doen met de sacrale zomerdansdag met als thema: Geef je hart de ruimte. Er wordt gedanst op allerlei muziek, uitbundig én rustig.


Datum en tijd: Zaterdag 27 augustus van 10:00 tot 16:30


In verband met de organisatie is het nodig om je aan te melden. Dat kan door een mail te sturen naar:

Anneke Klunder: annekeklunder@hetnet.nl

Mathilde Spaapen: mathilde.spaapen@xs4all.nl


Kosten: minimaal € 30,00 tot maximaal € 35,00 incl. koffie/ thee, koek en ander lekkers. (Je kunt eventueel ook voor de helft met devies betalen, wanneer je aangesloten bent bij Lets Deventer. Graag in overleg.)


Voor meer informatie zie deze flyer

Category: Actueel nieuws 

Tags: dans 

By: De Groene Golf | July 28, 2016

Nog niet op vakantie? Komende maandag ben je weer van harte welkom om mee te komen eten in de Groene Golf. Vanaf 18:00 kun je aanschuiven voor een lokale, biologische,vegetarische en vooral lekkere maaltijd.


Datum en tijd: maandag 1 ausustus om 18:00

Kosten: 6 euro of 10 devi's

Aanmelden kan tot en met zondag 31 juli via ons 

contactformulier

Category: Agenda 

Tags: Aanschuiftafel 

By: De Groene Golf | June 29, 2016

Komende maandag is het weer de eerste maandag van de maand met uiteraard weer een aanschuiftafel in de Groene Golf. Vanaf 18:00 ben je welkom voor een lokale, biologische,vegetarische en vooral lekkere maaltijd. 


Datum en tijd: maandag 4 juli om 18:00

Kosten: 6 euro of 10 devi's

Aanmelden kan tot en met zondag 3 juli via ons contactformulier


  


Category: Agenda 

Tags: Aanschuiftafel 

By: De Groene Golf | June 22, 2016

De zomer is begonnen en er kan al volop geoogst worden. Maar, hoe ga je om met de lege plekken die ontstaan in je tuin als de aardappelen zijn gerooid? Wat kun je nog zaaien of poten en hoe past dat in het vruchtwisselingsschema? Door een uitgekiende nateelt kun je optimaal gebruik maken van je moestuin. Leer er alles over tijdens deze les!

Wanneer:woensdag 13 juli, 20:00 uur (inloop om 19:30)


Kosten: €3,50 voor leden, €5,- voor niet-leden (te betalen aan de deur)


Aanmelden via veltdz@gmail.com.

De les wordt gegeven door Leo Oosterloo en is een afronding van zijn opleiding tot Velt lesgever. Deelnemers worden vriendelijk verzocht na afloop feedback te geven op de les.


Category: Agenda 

Tags: cursus, Velt, moestuin 

By: De Groene Golf | June 06, 2016

Tijdens de ééndaagse cursus “Salutogenese, oorzaken van gezondheid” zal Birgit Spoorenberg dieper ingaan op de relatie tussen gezondheid en leefstijlfactoren. 

Belangrijkste onderwerpen van de cursus:
- Hoe zorg je voor behoud van gezondheid?
- Kun je bij jezelf herkennen dat je je gezondheid aan het verliezen bent en kun je dan nog bijsturen?

In de cursus vertelt Birgit je in grote lijnen over ons afweersysteem, gaat ze in op wat stress nu eigenlijk is en wat dat te maken heeft met o.a. voeding, beweging, bioritme, temperatuur en ademhaling.
Ze laat je zien wat er in het lichaam gebeurt als het door welke oorzaak dan ook onder druk komt te staan. En hoe je er voor kunt zorgen dat de strategieën waar ons lichaam over beschikt om te zorgen dat problemen worden opgelost, optimaal hun functie kunnen uitoefenen.

Naast het verkrijgen van beknopte informatie over de werking van het lichaam, ga je naar huis met een hoofd vol inspiraties om direct zelf mee aan de slag te gaan!Datum en tijd: zaterdag 11 juni van 10:00 tot 17:00

Kosten: De cursus is gratis toegankelijk. Na afloop van de cursus is er de mogelijkheid om middels een donatie je waardering te laten blijken.

Voor meer informatie en aanmelden zie cursussalutogenese.nl


Category: Agenda 

Tags: cursus, salutogenese, gezondheid 

By: De Groene Golf | June 01, 2016

Komende maandag is er weer een aanschuiftafel en ben je weer van harte welkom om mee te komen eten.

Vanaf 18:00 kun je aanschuiven voor een lokale, biologische,vegetarische en vooral lekkere maaltijd. Bij mooi weer schuiven de we tafel naar buiten in onze nu volop bloeiende tuin.


Datum en tijd: maandag 6 juni om 18:00

Kosten: 6 euro of 10 devi's

Aanmelden kan tot en met zondag 5 juni via ons contactformulier

.

Category: Agenda 

Tags: Aanschuiftafel 

By: De Groene Golf | April 27, 2016

Komende maandag ben je weer welkom om mee te komen eten.

Vanaf 18:00 kun je aanschuiven voor een biologische, lokale en vegetarische maaltijd. Na de maaltijd kun je meedoen met al weer de derde Loesje-schrijfsessie in de Groene Golf. De Loesje-schrijfavond begint om ongeveer 19:30.


Datum en tijd: maandag 4 april om 18:00

Kosten: 6 euro of 10 devi's

Aanmelden kan tot en met zondag 1 mei via ons contactformulier

Aanmelden voor de Loesje-schrijfavond kan via deventer@loesje.nl  


Category: Agenda 

Tags: Aanschuiftafel, Loesje 

By: De Groene Golf | April 18, 2016

Op 22, 26 en 27 april draait in Filmhuis De Keizer de door jonge Franse cineasten gemaakte zeer succesvolle documentaire ‘Tomorrow’. Omdat hij bijzonder veel raakvlakken heeft met het werk en doel van Transition Town (TT) Deventer geven wij vijf toegangskaarten voor de voorstelling van 27 april gratis weg maar daar moet je wel wat voor doen.

 

De film Tomorrow (‘Demain’) is in Frankrijk een ware hit gebleken: al ruim 1 miljoen mensen zagen hem in de bioscoop. Hij won reeds diverse prijzen op filmfestivals, en nu is hij dus ook in Nederland te zien. De komende dagen verschijnen op de Facebook pagina van TT Deventer vijf artikelen waarin woorden zitten verborgen die samen een zin vormen. Degenen die als eersten die zin hebben ingestuurd, krijgen de vrijkaarten. Nadere instructies zijn op de Facebookpagina van TT Deventer te vinden.

 

Vijf thema’s

De vijf thema’s komen overeen met die welke in de film worden uitgediept: voedselvoorziening, energie, economie, democratie en educatie. De filmmakers gingen wereldwijd op zoek naar aansprekende voorbeelden van initiatieven die op een positieve wijze helpen bouwen aan een toekomst waarin we niet meer afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen en meer lokaal op elkaar betrokken zijn. “Precies waar de Transitiebeweging op uit is”, aldus Paul Hendriksen, voorzitter en trainer bij Transitie Nederland, de landelijke koepelorganisatie van lokale initiatieven zoals TT Deventer. “Niet voor niets beginnen de filmmakers hun speurtocht in Totnes, de Zuid-Engelse bakermat van de Transitiebeweging”. Hendriksen zal de 27ste een korte inleiding geven op de film. Als de documentaire is afgelopen, verzorgt TT Deventer een nabespreking.Category: Actueel nieuws 

Tags: TT, film, Tomorrow, winnen 

By: De Groene Golf | April 09, 2016

De Groene Golf biedt in het weekeinde van 30 april en 1 mei ruimte aan een workshop van internationale allure. Dan komt de Britse trainster Inez Aponte het seminar 'Beautiful Econmies' geven. 

Deze intensieve tweedaagse is een kans om te leren over de wereldwijd opkomende alternatieven voor het gangbare economische groeimodel, en om te ontdekken welke rol je hier zelf in kunt spelen.


Meer informatie over het seminar kun je hier lezen: [link naar pdf] 

Over docente Inez Aponte vind je hier meer informatie: [ link naar pdf]


Wil je meteen de diepte in? Luister dan naar dit interview met Inez: https://www.mixcloud.com/deltawithdellaz/episode-twenty-one-inez-aponte/


Wil je je aanmelden, dan kan dat via: http://growinggoodlives.com/events/beautiful-economies-deventer/


Category: Agenda 

Tags: workshop, economie 

next>>