By: De Groene Golf | August 30, 2017

De zomer zit er bijna op maar het is nooit te laat om gezellig met elkaar in de Groene Golf tuin te eten en te drinken en hopelijk te genieten van het mooie weer.

Neem wat lekkers mee om te delen, wij zorgen voor een vuurtje en een drankje en piepers/soep uit de tuin.

Je bent welkom vanaf ongeveer 3 uur! Opgeven hoeft niet perse maar we vinden eht wel leuk om te horen of je komt. En neem gerust vriend/vriendin en/of buurman/vrouw mee!

Ook bij slecht weer gaat het (binnen) gewoon door!


Tot de zomerpicknick!

NB dit is in plaats van de aanschuiftafel op maandag 4 september.

Category: Agenda 

Tags: picknick 

By: De Groene Golf | August 03, 2017Vanwege zomervakantie gaat de aanschuiftafel deze keer niet door. Na de zomer gaan we weer vol energie van start met in september een leuk feestje. Maar daarover later meer.

Your content goes here...

Category: Zonder categorie 

Tags:

By: De Groene Golf | June 28, 2017

Aanstaande maandag is er weer een aanschuiftafel in de Groene Golf. Je bent weer van harte welkom om mee te komen eten. Vanaf 18:00 kun je aanschuiven voor een lokale, biologische,vegetarische en vooral lekkere maaltijd.


Datum en tijd: maandag 3 juli om 18:00

Kosten: 6 euro of 10 devi's

Aanmelden kan tot en met zondag 2 juli via ons contactformulier

Category: Agenda 

Tags: Aanschuiftafel 

By: De Groene Golf | May 31, 2017


Omdat de eerste maandag van de maand deze keer op tweede pinksterdag valt, gaat de aanschuiftafel niet door. De volgende keer zijn jullie allemaal weer van harte welkom. 

Category: Actueel nieuws 

Tags: Aanschuiftafel 

By: De Groene Golf | May 15, 2017

Op vrijdag 2 juni en zaterdag 3 juni wordt in de Groene Golf de Geldtweedaagse gehouden. Tijdens deze tweedaagse zijn er verschillende activiteiten met als thema geld en economie.


Op vrijdagochtend 2 juni van 9:30 tot 12:00 uur geeft Naomi Steinen de workshop ‘Spelen met geld‘. Deze speelse workshop geeft je meer helderheid in jouw patronen en overtuigingen over geld en brengt het letterlijk en figuurlijk (weer) in beweging. De workshop kan een beetje uitlopen (tot uiterlijk 12:30).  


    Op zaterdagochtend 3 juni van 10:00 tot 12:00 uur geeft Marc Siepman de interactieve lezing ‘Voor wat hoort niks‘. Deze lezing gaat over geldloos denken.


Op zaterdagmiddag om 13:30 is er een geeffeest: als je spullen hebt die je te mooi vindt om naar de kringloop te doen, kun je er iemand echt blij mee maken door ze weg te geven. Tot 13:45 verzamelen we de spullen, daarna delen we de overvloed. Je mag ook een dienst aanbieden! We stoppen rond 14:30 uur.


    Tussen de lezing door Marc Siepman en het geeffeest is er een lunch op basis van pot luck: iedereen neemt wat mee en dat delen we.

Toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt bijzonder op prijs gesteld

Voor meer informatie en aanmelden zie: https://marcsiepman.nl/geldtweedaagse/


Op zaterdag 3 juni doet de Groene Golf ook mee met de Eco-tuindagen van Velt en dat is natuurlijk een mooie gelegenheid om tussen het programma door even een kijkje te nemen in onze tuin. Voor meer info over de Ecotuindag(en) zie: http://www.velt.be/ecotuindagen/groene-golf


Category: Agenda 

Tags: economie, Geldtweedaagse 

By: De Groene Golf | May 15, 2017

Onze tuin ligt er prachtig bij en dat gaan we vieren op zaterdag 3 juni tijdens de Ecotuindagen van Velt. Vanaf 10:00 ben je welkom om onze tuin met verschillende tuinier-varianten te bezichtigen.

Degenen die van bloemen en sierplanten houden kunnen hun hart ophalen in onze siertuin die er, dankzij het harde werk van Nicoline, weer schitterend uit ziet. Verder kun je een kijkje nemen bij onze moestuin- en kruidenbakken en je laten verrassen door de mogelijkheden van aquaponics.


Voor meer informatie en aanmelden zie: http://www.velt.be/ecotuindagen/groene-golf

 


Op zaterdag 3 juni zijn er in de Groene Golf ook allerlei activiteiten in het kader van de Geldtweedaagse en dat is natuurlijk prima te combineren met de Ecotuindagen. Voor de activiteiten die bij de Geldtweedaagse horen moet je je wel apart aanmelden: zie https://marcsiepman.nl/geldtweedaagse/

Category: Agenda 

Tags: Velt, Ecotuindagen 

By: De Groene Golf | April 27, 2017

April is bijna voorbij en komende maandag is het alweer 1 mei met weer een aanschuiftafel in de Groene Golf. Vanaf 18:00 ben je weer van harte welkom om aan te schuiven voor een lokale, biologische, vegetarische en vooral lekkere maaltijd.  Datum en tijd: maandag 1 mei om 18:00

Kosten: 6 euro of 10 devi's

Aanmelden kan tot en met zondag 30 april via ons contactformulier


Category: Agenda 

Tags: Aanschuiftafel 

By: De Groene Golf | April 10, 2017

Op deze avond geeft Hondsgewijs inzicht in de manier waarop honden onderling en met mensen communiceren.

Deelnemers leren hun hond 'lezen' en de hondentaal 'beantwoorden'. We bespreken de basisbehoeften van je hond en het belang van een duurzame relatie met je hond, Hoe kun je de hond optimaal in zijn eigen waarde laten? Hoe steun je je hond om te zorgen dat hij zich kan ontwikkelen tot een stabiele volwassen hond.

De avonden worden ondersteund met video- en en beeldmateriaal.

Maandag 15 mei, aanvang: 19:30 uur, inloop met koffie/thee vanaf 19:15

  • Entree is gratis, aanmelden en meer informatie via info@hondsgewijs.nl

  • Honden zijn niet welkom op deze locatie

Category: Agenda 

Tags:

By: De Groene Golf | March 30, 2017


Komende maandag is het weer de eerste maandag van de maand met uiteraard weer een aanschuiftafel. Je bent weer van harte welkom om mee te komen eten. Vanaf 18:00 kun je aanschuiven voor een lokale, biologische,vegetarische en vooral lekkere maaltijd.Datum en tijd: maandag 3 april om 18:00

Kosten: 6 euro of 10 devi's

Aanmelden kan tot en met zondag 2 april via ons contactformulierCategory: Agenda 

Tags: Aanschuiftafel 

By: De Groene Golf | March 07, 2017

Op 29 maart a.s. geeft Moestuinboer Leo Oosterloo een lezing Ecologisch moestuinieren op de Groene Golf. Dè voorbereiding op het nieuwe seizoen, of je nu beginneling bent of gevorderd.


Onderwerpen zijn:

1. Biodiversiteit in je tuin en bodem

Biodiversiteit zorgt voor een grotere plantenrijkdom, je stimuleert de bacterie en schimmelculturen en het biedt je groentegewassen meer weerstand.


2. Compost geven binnen je wisselteelt

Kijken naar de behoefte aan compost of meststoffen van verschillende gewasgroepen.


3. Bodem en het maken van zaaibed, vals zaaibed en zaaien

Verschillende grondsoorten kun je ook verschillend bewerken.


4. Werken met plantengier

De plantengieren die je op je tuin kan gebruiken geven een extra impuls aan groei en bloei! De gieren zij echter ook te gebruiken om je planten te beschermen tegen schimmel en luis. De gieren bieden ook nog weer een extra aan meststof die vooral je zwaardere gewassen goed kunnen gebruiken.


Docent: Leo Oosterloo is VELT lesgever en begeleider Samentuinen en heeft zijn opleiding gevolgd aan de Warmonderhof.


Data en tijd: woensdag 29 maart, 19:30 – 22:00 (inloop vanaf 19:00 uur)


Kosten: €5,- voor velt –leden en €7,50 voor niet leden


Info en aanmelden bij: Veltdz@gmail.com

Category: Agenda 

Tags: Velt, moestuin, Lezing 

next>>