By: De Groene Golf | April 27, 2016

Komende maandag ben je weer welkom om mee te komen eten.

Vanaf 18:00 kun je aanschuiven voor een biologische, lokale en vegetarische maaltijd. Na de maaltijd kun je meedoen met al weer de derde Loesje-schrijfsessie in de Groene Golf. De Loesje-schrijfavond begint om ongeveer 19:30.


Datum en tijd: maandag 4 april om 18:00

Kosten: 6 euro of 10 devi's

Aanmelden kan tot en met zondag 1 mei via ons contactformulier

Aanmelden voor de Loesje-schrijfavond kan via deventer@loesje.nl  


Category: Agenda 

Tags: Aanschuiftafel, Loesje 

By: De Groene Golf | April 18, 2016

Op 22, 26 en 27 april draait in Filmhuis De Keizer de door jonge Franse cineasten gemaakte zeer succesvolle documentaire ‘Tomorrow’. Omdat hij bijzonder veel raakvlakken heeft met het werk en doel van Transition Town (TT) Deventer geven wij vijf toegangskaarten voor de voorstelling van 27 april gratis weg maar daar moet je wel wat voor doen.

 

De film Tomorrow (‘Demain’) is in Frankrijk een ware hit gebleken: al ruim 1 miljoen mensen zagen hem in de bioscoop. Hij won reeds diverse prijzen op filmfestivals, en nu is hij dus ook in Nederland te zien. De komende dagen verschijnen op de Facebook pagina van TT Deventer vijf artikelen waarin woorden zitten verborgen die samen een zin vormen. Degenen die als eersten die zin hebben ingestuurd, krijgen de vrijkaarten. Nadere instructies zijn op de Facebookpagina van TT Deventer te vinden.

 

Vijf thema’s

De vijf thema’s komen overeen met die welke in de film worden uitgediept: voedselvoorziening, energie, economie, democratie en educatie. De filmmakers gingen wereldwijd op zoek naar aansprekende voorbeelden van initiatieven die op een positieve wijze helpen bouwen aan een toekomst waarin we niet meer afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen en meer lokaal op elkaar betrokken zijn. “Precies waar de Transitiebeweging op uit is”, aldus Paul Hendriksen, voorzitter en trainer bij Transitie Nederland, de landelijke koepelorganisatie van lokale initiatieven zoals TT Deventer. “Niet voor niets beginnen de filmmakers hun speurtocht in Totnes, de Zuid-Engelse bakermat van de Transitiebeweging”. Hendriksen zal de 27ste een korte inleiding geven op de film. Als de documentaire is afgelopen, verzorgt TT Deventer een nabespreking.Category: Actueel nieuws 

Tags: TT, film, Tomorrow, winnen 

By: De Groene Golf | April 09, 2016

De Groene Golf biedt in het weekeinde van 30 april en 1 mei ruimte aan een workshop van internationale allure. Dan komt de Britse trainster Inez Aponte het seminar 'Beautiful Econmies' geven. 

Deze intensieve tweedaagse is een kans om te leren over de wereldwijd opkomende alternatieven voor het gangbare economische groeimodel, en om te ontdekken welke rol je hier zelf in kunt spelen.


Meer informatie over het seminar kun je hier lezen: [link naar pdf] 

Over docente Inez Aponte vind je hier meer informatie: [ link naar pdf]


Wil je meteen de diepte in? Luister dan naar dit interview met Inez: https://www.mixcloud.com/deltawithdellaz/episode-twenty-one-inez-aponte/


Wil je je aanmelden, dan kan dat via: http://growinggoodlives.com/events/beautiful-economies-deventer/


Category: Agenda 

Tags: workshop, economie 

By: De Groene Golf | April 05, 2016

Op maandag 11 april kun je weer mee doen met een meeschrijf-avond van Loesje Deventer.


Als je mee wil schrijven ben je welkom vanaf 19:30. 

Wel graag van te voren even aanmelden. 

Dat kan door een e-mail te sturen naar: deventer@loesje.nl
Category: Agenda 

Tags: Loesje 

By: De Groene Golf | March 31, 2016

Komende maandag ben je weer welkom om mee te komen eten.

Vanaf 18:00 kun je aanschuiven voor een biologische, lokale en vegetarische maaltijd met misschien wel de eerste raapstelen van het seizoen. 


Datum en tijd: maandag 4 april om 18:00

Kosten: 6 euro of 10 devi's

Aanmelden kan tot en met zondag 3 april via ons contactformulier

Category: Agenda 

Tags: Aanschuiftafel 

By: De Groene Golf | March 07, 2016

De Groene Golf doet dit jaar mee met NL Doet. Op vrijdag 11 maart kun je je handen uit de mouwen steken voor verschillende klussen zowel binnen als buiten.

Tijdens NL doet komt Loesje langs om onze buitenmuren op de leuken met een paar Loesje-teksten die door onze buren uitgezocht zijn. De teksten worden met groen mos op onze muren gezet. Hiermee hebben we dan het eerste en enige gebouw met Loesje teksten in groen mos op de muren.


Als je mee wil klussen of gewoon langs wil komen om te kijken ben je van harte welkom vanaf 10:00. Onze klussers worden getrakteerd op een lekkere lunch.


Voor meer informatie over de klussen en aanmelden zie: http://klussen.nldoet.nl/nldoet/klus/?documentid=13992


Category: Agenda 

Tags: Loesje, klussen 

By: De Groene Golf | March 02, 2016

Komende maandag is er weer een aanschuiftafel en ben je weer welkom om mee te komen eten.

Vanaf 18:00 kun je aanschuiven voor een lokale, biologische en vegetarische maaltijd


Datum en tijd: maandag 7 maart om 18:00

Kosten: 6 euro of 10 devi's

Aanmelden kan tot en met zondag 6 maart via ons contactformulier

Category: Agenda 

Tags: Aanschuiftafel 

By: De Groene Golf | February 17, 2016

Op zaterdag 27 februari organiseert Velt afdeling Deventer-Zutphen in de Groene Golf voor de tweede maal een Velt ontmoeting met zadenruil. Zowel Velt leden als niet-leden zijn van harte welkom om (zaden) te ruilen, kennis te delen en elkaar te ontmoeten. De middag is vrij toegankelijk.

Er wordt om 13:30 uur begonnen met een korte kennismaking met elkaar en de activiteiten van Velt in de regio. Daarbij is er aandacht voor de nieuwste Velt publicatie: 'Zelf zaden telen'. Uiteraard is dit boek, net als de andere boeken, ter plekke in te zien en te verkrijgen.


Er staan ruiltafels klaar waar je zelf je materiaal kunt uitstallen en uitzoeken. Overigens, heb je geen zaden om te ruilen? Andere zaken, zoals overtollig tuingereedschap, tuinboeken, potjes, hapjes of recepten zijn ook welkom. De mensen die mee hebben gedaan met de collectieve inkoop actie kunnen hun bestelling afhalen.


Ontmoet (mede) Velters en andere professionals in het 'wild' en krijg of geef tuinadvies. Er is ook een miniworkshop fruitbomen snoeien.

Category: Agenda 

Tags: Velt, zadenruil 

By: De Groene Golf | February 04, 2016

op 21 februari geeft Janneke Tops een dagcursus Gezonde moestuin in de Groene Golf.

Tijdens deze cursusdag krijg je veel achtergrond informatie waardoor je beter kunt begrijpen waarom planten wel of niet goed groeien. Je leert over diverse aspecten van het ecologisch groenten verbouwen en de verschillende methoden die je kunt toepassen zoals vierkante meter bakken, permacultuur en mogelijke vruchtwisseling.

Datum en tijd: 21 februari van 9:30 tot ongeveer 16:30


Kosten: 45 euro p.p. per dag, incl. koffie / thee, excl. lunch (zelf meenemen). Velt leden betalen €40,


Voor meer informatie of aanmelding zie:
http://gezondemoestuin.nl/Copied-Cursusdag-Bodem.php

Category: Agenda 

Tags: cursus, Velt, biologisch, moestuin 

By: De Groene Golf | January 27, 2016

Op maandag 1 februari is er weer een aanschuiftafel. Vanaf 18:00 ben je welkom voor een vegetarische, biologische en lokale maaltijd in de Groene Golf.


Na de aanschuiftafel kun je mee doen met de pop-up schrijfavond van Loesje Deventer. Als je niet mee wil eten maar wel mee wil schrijven kan dat, je bent dan welkom vanaf 19:30. Andersom kan natuurlijk ook.


De maaltijd kost 10 devi's of 6 euro per persoon

Opgeven voor de aanschuiftafel kan via ons contactformulier tot en met zondag 31 januari

Opgeven voor de schrijfavond van Loesje kan via het e-mailadres deventer@loesje.nl

Als je met zowel de schrijfavond als de maaltijd mee wil doen graag bij beide opgeven.  


  

next>>